Krappe kamers kunnen claustrofobisch aanvoelen, eerlijk gezegd onleefbaar. Maar soms hebben we niets te zeggen over de grootte van onze slaapkamer, maar het goede nieuws is dat een kleine strategische styling en creatieve organisatie ervoor zorgt dat jouw kleine ruimte vrij dicht bij paleisachtig aanvoelt. Oké, misschien niet per se paleisachtig, maar ruim genoeg om in een oase te zijn aan het einde van een lange dag, en stijlvol genoeg om mee te pronken. Wij geven je daarom 10 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer.

1 Lichte en heldere decoratie-ideeën

De kleur wit is een uitgebreide en praktische keuze voor de inrichting van kleine slaapkamers. Het voorkomt dat de ruimte er te druk of te dicht uitziet. Door je slaapkamer wit te schilderen, lijkt hij groter. Bang dat de kamer een beetje onaangenaam voelt? Om te voorkomen dat jouw kleine slaapkamer koud aanvoelt of geen persoonlijkheid heeft, kun je spelen met verschillende texturen wit.

2. Een hoekbed doet wonderen

Om de vloeroppervlakte te maximaliseren, plaatst je jouw bed tegen een muur of hoek. Het effect zorgt voor een slaapgedeelte dat knus en gezellig aanvoelt. Als het te veel aanvoelt als een studentenflat, voeg dan een hoeksysteem met twee hoofdeinden toe om een ​​slaapkamer een afgewerkte design look te geven.

3. Minimalistische stijl

Voeg alleen spullen toe die echt nodig zijn, dus houd meubelstukken en accessoires tot een minimum beperkt.Nog beter, gebruik gestroomlijnde, moderne ingebouwde kasten en lades voor extra opslag. Ingebouwde kasten en lades maximaliseren de opslag terwijl het lijkt alsof ze er niet eens zijn. Een goede inbouw rondom jouw bed zorgt voor een gezellige slaaphoek en biedt tegelijkertijd veel opbergruimte.

4. De magie van spiegels

Door gebruik te maken van spiegels wekt dit de illusie op dat de slaapkamer groter oogt. Het plaatsen van een spiegel om het licht van een raam te reflecteren, is ook de enige manier om het natuurlijke licht in jouw ruimte naar boven te halen.

De gemakkelijkste manier om een grote spiegel in jouw ruimte op te nemen? Probeer deze DIY-techniek. Zoek een spiegel op lichaamslengte en plaats deze tegen de muur. Tegenwoordig is het zelfs niet meer eens nodig om gaten te boren in de muur voor het ophangen van de spiegel. Je kunt namelijk makkelijk met dubbelzijdig tape bevestigen en voila, jouw spiegel hangt!

5. Loft living

Als de vloeroppervlakte beperkt is, maar je hebt  hogere plafonds, overweeg dan om een zolder of platform toe te voegen voor jouw slaapgedeelte met daaronder opslag of zitplaatsen. Dit is niet voor iedereen een optie, maar voor degenen die het niet erg vinden om in bed te klimmen, kan deze indeling een kleine kamer volledig transformeren.

6. Zwevende planken

De veelzijdige zwevende plank kan op veel handige manieren werken in een kleine slaapkamer. Hier zijn enkele ideeën voor het versieren van zwevende planken voor de slaapkamer:

  • Een nachtkastje vervangen
  • Een ingangstafel bij de deur
  • Een boekenkast
  • Een plek voor een verzameling moderne kleurrijke dozen met kleding en accessoires
  • Een bureau

7. Tof behang als eyecatcher

Alleen omdat je slaapkamer klein is, wil nog niet zeggen dat hij saai hoeft te zijn. Voeg een gedurfd behangpatroon toe aan een centrale muur. Meestal krijg je te horen dat het gebruik van een behang met motief snel de neiging heeft om een kamer nog kleiner en drukker te laten ogen,  maar het gebruik van de juiste stijl en techniek doet precies het tegenovergestelde. Voeg een gedurfd behangpatroon toe aan een centrale muur, zoals de muur van je hoofdeinde.Kies bij het selecteren van een achtergrond een grootschalig patroon in plaats van een klein, druk patroon. Vergeet niet om een ​​samenhangende look te creëren door je beddengoed te coördineren met je mooie, nieuwe behang.

Hopelijk hebben deze inrichtings tips voor een kleine slaapkamer je geïnspireerd om aan de slag te gaan!